Matematik

Opgave om vægt

04. oktober 2016 af Peter0541 (Slettet) - Niveau: B-niveau
Opgave 4: En trold oplyste i retten i torsdags: ”Efter jeg spiste 16 børn, vejede jeg 280 kg, efter 22 børn vejede jeg 323 kg og efter jeg havde spist 29 børn, vejede jeg 360kg. Jeg kan yderligere oplyse, at min vægt øges nogenlunde lineært under indtagelse af børn, og at alle børn vejer det samme. Groar.”

Hvad vejede trolden, før han begyndte at spise børn?Hvad vejer et barn? Kommentér begrænsningerne af denne model.

Hjælp mig, har brugt 20min

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2016 af StoreNord

x+16y=280

x+22y=323

x+29y=360

Subtraher de to sidste ligninger for at finde y. Brug så dèt i den første ligning.


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. oktober 2016 af mette48 (Slettet)

medens trolden spiser 22-16 børn stiger dens vægt 323-280 kg          6 børn vejer 43 kg

1 barn vejer 43/6 kg = 7 1/6 kg

16 børn vejer 43/6*16 kg = 114,667 kg

trolden vejer 280 - 114,667 kg =165,333 kg

Børnene er ikke ret store, næppe mere end 1 år

modellen kan kun bruges kort tid, da børns derefter ikke er en ret linie


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. oktober 2016 af StoreNord

#1 så ellers så godt ud.              :((


Skriv et svar til: Opgave om vægt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.