Matematik

Evaluere

04. oktober 2016 af lokpæø (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, er der nu der ved hvordan disse løses: 

Skærmbillede 2016-10-04 kl. 07.40.03.png


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. oktober 2016 af jantand

1. Det er det samme som at spørge om hvilken vinkel  x  giver sin(x)=\sqrt{3}/2

Hvis du ved det har du svaret. Hvis ikke så lav en retvinklet trekant ud af det.

Hypotenusen er 2 den ene katete er \sqrt{3} . Den anden katete er 4=3+b2

Så  er cos(x)= 1/2  prøv at tegne det. Jeg ved nogle af cosinusserne. Hvis cos(x) =1/2 så er x=600 eller -600

2. Hvilken vinkel giver tan(x) = -1

Tegn en trekant og brug formlen /udtrykket for tan(x)   For Tan(x) skal blive liig med en skal modstående katete divideret med hosligendekatete give -1  Det er det hvis -1/1  eller 1/-1 

Hvis hvis vi finder hypotenusen så er den kvadratroden af (1)2 +(-1)2 =2    \sqrt{2}

Hvilken vinkel x giver cos(x) =1/\sqrt{2}    Det ved jeg er 450   Det skal være -1 så vinklen er -450

3. Her tages forst den inverse funktion og så tages funktionen af den.

Så du finder ud af hvilken vinkel der giver 0,7 Så tager du sin af vinklen det bliver så 0,7.

Frem og tilbage er lige langt


Svar #2
04. oktober 2016 af lokpæø (Slettet)

#1 jantand.

Hvorfor er hypotensen 2 og kateterne √3 og 4=3+b2


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. oktober 2016 af jantand

Jeg skrev du skulle lave en tegning.

Har du gjort det????


Svar #4
04. oktober 2016 af lokpæø (Slettet)

Jeg ved ikke helt hvodan den skal se ud.


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. oktober 2016 af jantand

Tegn en retvinklet trekant.

Sæt de sider ind du kender så kan du finde de andre.

Det forudsætter at du ved hvad sinus, cosinus og tangens er. Det skal du vide eller kan du ikke løse opgaven


Skriv et svar til: Evaluere

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.