Matematik

Fahrenheit

04. oktober 2016 af Peter0541 (Slettet) - Niveau: B-niveau
undersøg, om sammenhængen mellem celsius og fahrenheit er en lineær sammenhæng. Hvis den er det, så lav en regression og find en omregningsformel.

Hvor meget er 6000 grader celsius i Fahrenheit? Hvor meget er -100 grader Fahrenheit i celsius? Hvad fortæller hældningstallet og skæringen med y-aksen os egentlig he

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2016 af jantand

C0=( F0-32)*5/9   -32 forskel i nulpunkt      5/9 forskel i størrelsen på graderne

6000= ( f-32)*5/9      (6000*9/5)+32=10832

Du kan også lave ligningen om først

F0 =(C0 *9/5)+32

C0 =(-100-32)5/9 =-73,3

Regn selv efter


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. oktober 2016 af PeterValberg

^{\circ}C=\tfrac59\cdot(^{\circ}F-32)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Fahrenheit

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.