Matematik

Er dette korrekt?

04. oktober 2016 af Mm98 - Niveau: A-niveau

f(x)=x^4+ln(2x+1)

Bestem? f'(1)

Er det så ikke:

x2 * x2 + 1/2x+1


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2016 af nera (Slettet)

Jeg har vedlagt et svar :-) :

Vedhæftet fil:opgave.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #2
04. oktober 2016 af nera (Slettet)


Svar #3
04. oktober 2016 af Mm98

Mange tak for  hjælpen.

Jeg har lige et spørgsmål.

Hvis der fx havde stået 5x i stedet for 2x, altså

x^4 ln(5x+3)

skulle der så stå 4* 1^3 + 5/5*1+3


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. oktober 2016 af mathon

                       f(x)=x^4+\ln(2x+1)

                       f{\, }'(x)=4x^3+\frac{2}{2x+1}\; \; \; \; \; x\neq-\tfrac{1}{2}

                       g(x)=x^4+\ln(5x+1)

                       g{\, }'(x)=4x^3+\frac{5}{5x+1}\; \; \; \; \; x\neq-\tfrac{1}{5}


Svar #5
04. oktober 2016 af Mm98

hvordan kom du frem til at det var -1/2 :)

vil du ikke være sød at skrive mellemregningerne, så det er lettere at forstå :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. oktober 2016 af mathon

              \ln(2x+1)   er en sammensat funktion

Brug differentiationsreglen for en sammensat funktion.


Svar #7
04. oktober 2016 af Mm98

Jeg har min formelsamling fremme, men det ser bare så kompliceret ud. Jeg kan bedre lide det når min lærer skriver du, fordi hun skriver det sådan så det er forståeligt.

Hvis vi ser ud fra den sidste opgave som du har lavet.

altså g(x)

hvis der nu stod, g(x) = x^4 + ln(4x+2)

g'(x)= 4x^3 + 4/4x+2 =  ´- 2/4

eller er dette også  -1/2 ?


Brugbart svar (0)

Svar #8
04. oktober 2016 af nera (Slettet)

det betyder blot at x ikke kan vedtage den værdi. Prøv selv at indsætte -\frac{1}{2}....


Skriv et svar til: Er dette korrekt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.