Kemi

Ligevægtskonstant

04. oktober 2016 af Ageless127 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej. Jeg skal bestemme ligevægtskonstanten for:

I2 + I- ⇔ I3-

Har fået følgende oplysninger:

2.54 g I2 bliver tilført til 1 L 0.5 M opløsning af KI. Når blandingen opnår ligevægt er der 9.8 * 10-3 mol I3-

Har prøvet at beregne koncentrationen for dem alle og indsat det i formlen, men det er åbenbart ikke korrekt (skal give 100)

9.8*10^-3/(0.0100*0.5) = 1.95


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2016 af mathon

                                        I_2\, _{\textit{(s)}}\; \; \; \; +\; \; \; \; I^-\; \; \; \, _{\textit{(aq)}}\; \; \; \;\rightleftharpoons \; {I_3}^-\, _{\textit{(aq)}}
molariteter:       start       0,01 M              0,5 M                      0
             ?i ligevægt   (0,01-0,0098) M    (0,5-0,0098) M     0,0098 M

                                        

Ligevægt:
                                         \frac{\left [I_3^- \right ]}{\left [ I_2 \right ]\cdot \left [ I^- \right ]}=K_c

                                         \frac{0{,}0098\; M}{\left ((0{,}01-0{,}0098)M \right )\cdot \left ((0{,}5-0{,}0098)M \right )}=99{,}9592\; M^{-1}

                                         


Skriv et svar til: Ligevægtskonstant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.