Matematik

Bestem en ligning for det plan, der indeholder l og m

04. oktober 2016 af Agricole (Slettet) - Niveau: A-niveau

I et retvinklet rumligt koordinatsystem har linjerne l og m parameterfremstillingerne. 

l: <x,y,z> = <3,2,5> + t * <2,-2,3>

m: <x,y,z> = <4,1,-5> + t * <-4,4,-6>

De 2 linjer er parallelle.

a) Bestem en ligning for det plan, der indeholder l og m.

Da de 2 linjer er parallelle, hvordan opskriver jeg så en plan som indeholder l og m?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2016 af peter lind

Planen kan definers ved 3 punkter A, B og C som ikke ligger på en linje. Find derfor 3 punkter på de to linjer. Dette gøres ved at sætte t til passende værdier. Nemmest t = 0 og t = 1. Derefter kan du bruge at AB×AC er normalvektor til planen


Svar #2
04. oktober 2016 af Agricole (Slettet)

Tak, det hjaælp :D 


Skriv et svar til: Bestem en ligning for det plan, der indeholder l og m

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.