Kemi

Fældning og opløselighed

05. oktober 2016 af inummiudengummi (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, har lidt brug for hjælp med disse opgaver da jeg ikke har været til de sidste kemi timer

2. Sulfid-ioner er uønskede i mange sammenhænge, især fordi der ofte dannes H2S, når der er sulfid-ioner til stede. H2S er giftig, og lugten kendes fra bl.a. rådne æg.

Giv et bud på, hvordan man kan fjerne sulfid-ioner fra en opløsning.

3.Bly(II)ioner er giftige ved indtagelse, men uheldigt nok indeholder glasurer og farver på visse uheldige typer af keramik denne ion. Bruges keramikken til fødevarer, kan bly(II)ioner afgives til mad­en.

Hvordan vil du undersøge, om det flotte keramikkrus, som du har købt på din sommerfe­rie i Syden, afgiver bly(II)ioner?

4.Der er betydelige mængder kalk i drikkevandet. Især i den østlige del af Danmark er dette et stort problem, da det medfører at elkedler og vaskemaskiner har markant kortere levetid end de ellers kunne have. Jo mere kalk der er i vandet, jo ’hårdere’ siger man at vandet er. Hårdhedsgraden på vandet i Frederiksberg, Hvidovre og Rødovre Kommune er i dag over 30 °dH, der betegnes som "særdeles hårdt", mens hårdheden på vandet i Albertlund, Glostrup, Taarnby og Dragør Kommuner er 24-30 °dH, "meget hård".

Foreslå en metode til at fjerne kalk fra drikkevand ved hjælp af tilsætning


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2016 af mathon

                                ZnS er tungt opløseligt. Opløselighedsproduktet er 1{,}1\cdot 10^{-24}\; M^2


Svar #2
05. oktober 2016 af inummiudengummi (Slettet)

Tak for svaret, men forstår ikke rigtig hvad ZnS har med noget at gøre, hvilket spørgsmål er vi i lige nu? er lidt lost mht fældning :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
05. oktober 2016 af mathon

2.
                                ZnS er tungt opløseligt. Opløselighedsproduktet er 1{,}1\cdot 10^{-24}\; M^2

                                FeS er tungt opløseligt. Opløselighedsproduktet er 4\cdot 10^{-19}\; M^2


Svar #4
05. oktober 2016 af inummiudengummi (Slettet)

Tak har den nu


Skriv et svar til: Fældning og opløselighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.