Matematik

Mat-aflevering ligninger og linære funk. + procent-udregninger

05. oktober 2016 af natali111 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Her er den opgaverne (de er lidt blandede):

1) Betragt den linære sammenhæng med ligningen:

y= -4x+12

2) Beregn i hvert tilfælde konstanterne a og b i ligningen for linjen gennem punkterne.

a) (4,7) og (8,10)

b) (-3,4) og (5,2)

3) Hvor mange hele terminer skal 30.000 kr. stå på en konto inden saldoen kommer over 45.000 kr. hvis rentefonden er 2,5 %? 

TAK på forhånd:))


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2016 af Skaljeglavedinelektier

1) Jeg har betragtet den lineære sammenhæng.

2)

 a=\frac{\Delta y}{\Delta x}

b=y_1-a\cdot x_1

3) K_n=K_0\cdot (1+r)^n, hvor n er antallet af terminer. 


Svar #2
05. oktober 2016 af natali111 (Slettet)

Tak


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. oktober 2016 af Skaljeglavedinelektier

1) Er sandsynligvis ikke det svar, du skal bruge, men der mangler noget information i din opgaveformulering. 


Svar #4
05. oktober 2016 af natali111 (Slettet)

Men kan stadigvæk ikke forstå 2)


Svar #5
05. oktober 2016 af natali111 (Slettet)

Og man skal afbilde sammenhængen i et koordinatsystem i opg. 1); glemte jeg at skrive


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. oktober 2016 af Skaljeglavedinelektier

Kan du prøve at skrive det hele ind for opgave 1)?

2)

a) (4,7) og (8,10) 

a=\frac{\Delta y}{\Delta x}=\frac{10-7}{8-4}=\frac{3}{4}

b=y_1-ax_1=7- \frac{3}{4}\cdot 4=7-\frac{12}{4}=7-3=4


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. oktober 2016 af Skaljeglavedinelektier

Hvis du skal gøre det i hånden, kan jeg ikke hjælpe dig med den opgave, men prøv at tænk over, hvad konstanterne a og b betyder. Du kan evt. bruge GeoGebra til at tjekke dit resultat. 


Skriv et svar til: Mat-aflevering ligninger og linære funk. + procent-udregninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.