Matematik

finanseringsselskab

05. oktober 2016 af Cyros (Slettet) - Niveau: C-niveau

For at betale den lånes 200.000 kr. af et finansieringsselskab. De 30.000 betales kontant ved købet (Udbetalingen)

Jeg fik beregnet i alt på de betalte lån i de 3 år hvilket gav 3565793,78 kr

spørgsmålet er Hvor meget har finansieringsselskabet tjent?


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. oktober 2016 af peter lind

3565793,78 kr - 200.000 kr.

Er de 3565793,78 kr rigtig ? Det forekommer mig at være en meget stor fortjeneste selvom det selvfølgelig er afhængig af renten og den tid der forløber til det sidste er betalt


Svar #2
05. oktober 2016 af Cyros (Slettet)

Håber de er rigtige ...

15,5/1-(1+15,5)^-3 ·230000=3565793,78 kr

Rente er 15,5%


Brugbart svar (1)

Svar #3
05. oktober 2016 af peter lind

rente = 15,5% = 0,155

de 230.000 stemmer ikke med #0. Ellers er det ydelsen du beregner.For at få den totale udgift skal du gange med antal terminer


Svar #4
05. oktober 2016 af Cyros (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. oktober 2016 af AMelev

Du mangler både %-tegn og parenteser i formlen for ydelsen
y = 15,5%/(1-(1+15,5%)^-3) ·200000 = 88322.6
y=G\cdot \frac{r}{1+r^{-n}}

Finansieringsselskabet har modtaget 3·y, men kun ofret  200 000.

Du har alt i alt betalt (3y + 30 000) kr.


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. oktober 2016 af peter lind

#5 Der spørges om finanseringsselskabets fortjeneste ikke om hvor meget kunden har betalt


Svar #7
05. oktober 2016 af Cyros (Slettet)

Tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #8
05. oktober 2016 af AMelev

# 6 Det var bare en ekstra servicemeddelelse, som måske kunne lette forståelsen (forskellen på låner og finansieringsselskab).


Skriv et svar til: finanseringsselskab

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.