Matematik

arcsin ◦ sin(9π) og cos ◦ arcsin (√ 2/2)

06. oktober 2016 af Aadel (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej 

Jeg har svært ved at beregne denne opgave. Jeg vil ikke have et svar men vil have en forklaring på hvordan man gør :) 

opgaverne står som overskriften. 

Mange tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2016 af mathon

        \left (\sin^{-1}\circ\sin \right )\left ( 9\pi \right )=9\pi

        \left (\cos\circ\sin^{-1}\sin \right )\left ( \frac{\sqrt{2}}{2} \right )=\cos\left ( \sin^{-1}\left ( \frac{\sqrt{2}}{2} \right ) \right )=\cos\left ( \frac{\pi }{4} \right )=\frac{\sqrt{2}}{2}


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. oktober 2016 af Hydronium (Slettet)

Hvad er det helt præcis der menes med den lille bolle? Går sin^-1 bare ud med sin, og så står der kun 9 pi tilbage?


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. oktober 2016 af lokpæø (Slettet)

Bollen betyder at det er en sammensat funtkion.


Svar #4
06. oktober 2016 af Aadel (Slettet)

Tusind tak :)
Men øsnker en forklaring på hvad der sker her?

Brugbart svar (0)

Svar #5
07. oktober 2016 af jantand

Når det er en sammensat funktion    Er det som  Arcsin[sin(9π)]  Je har lavet to forskellige parenteser så du kan se hvad der sker.  Først gør du det der står indeni en [  ]   Altså   sin(9π) , nård du har det resultat tager du det og gør Arcsin ved det    . Det du får ud af sin(9π) er et tal. Så når du har set det ind i Arcsin  får du en vinkel.

Du gør det på samme måde med det andet udtryk. Det er sådan du altid gør, med en sammensat funktion.


Svar #6
08. oktober 2016 af Aadel (Slettet)

Mamge mange tak :)
Kam du du også give en forklaring på de steps der foregår i den næste opgave?

Tusind tak på forhånd :)

Brugbart svar (0)

Svar #7
08. oktober 2016 af jantand

Det andet udtryk:

cos[ arcsin (√2 /2)]

Først gør du arcin ved √2 /2  arcsin er det "modsatte " af sin. sin til en vinkel giver et tal.    Så arc til et tal giver en vinkel.

Så tager du cos af den vinkel du får. Så får du et tal . Det er så svaret  √2 /2 :   er kvadratrod to halve . 

Der er nogen tal og vinkler du bør kende når du ser dem:  cos 60   =0,5.  sin 30= 0,5  cos 45 = √2 /2 , sin 45 = √2 /2 


Svar #8
08. oktober 2016 af Aadel (Slettet)

Mange mange tak :)

Skriv et svar til: arcsin ◦ sin(9π) og cos ◦ arcsin (√ 2/2)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.