Matematik

Værdimængde

08. oktober 2016 af Anonyminized (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvad er værdimængden for denne funktion: 2x^2+0.3?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. oktober 2016 af Capion1

Parablen vender grenene opad, da koefficienten til x2 er positiv.
Værdimængden er alle funktionsværdier ≥ toppunktets y-værdi.


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. oktober 2016 af AMelev

Hvad gælder for værdierne af x2? Hvad sker der med dem, når du lægger 0.3 til?

Du kan også lidt mere metodisk til værks. Undersøg monotoniforholdene og benyt lokale max/min.

Tegn grafen og tjek!


Svar #3
08. oktober 2016 af Anonyminized (Slettet)

#1

Parablen vender grenene opad, da koefficienten til x2 er positiv.
Værdimængden er alle funktionsværdier ≥ toppunktets y-værdi.

Så f(x)≥ 0.3?


Svar #4
08. oktober 2016 af Anonyminized (Slettet)

Sorry mener R≥ 0.3?


Svar #5
08. oktober 2016 af Anonyminized (Slettet)

Hvad dm(f)?

Er den (- ∞,∞)?


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. oktober 2016 af Capion1

Man skriver
# 4
{ y | y ≥ 0,3 }

# 5
R
eller
{ x | - ∞ < x < ∞ }


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. oktober 2016 af AMelev

Du vælger selv, om du vil angive mængderne med mængdebyggeren eller som intervaller, men du skal bruge kantede parenteser til intervaller.

Dm(f) = R =  ]- ∞,∞[
Vm(f) = {y| y > 0.3} = ]0.3,∞[


Brugbart svar (0)

Svar #8
08. oktober 2016 af Capion1

y = 0,3  skal inkluderes i værdimængden.


Brugbart svar (0)

Svar #9
08. oktober 2016 af AMelev

Ja, selvfølgelig, tak. 
Vm(f) = {y| y ≥ 0.3} = [0.3,∞[


Skriv et svar til: Værdimængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.