Kemi

Stofkemi

08. oktober 2016 af nichole12 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej, kan I hjælpe mig igang med vedhæftede opgave? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. oktober 2016 af Skaljeglavedinelektier

Gå ud fra, at du har 1 kg aluminium, hvilket svarer til 1000 g. Brug dette til at udregne stofmængden af aluminium, idet du finder molarmassen af aluminium. Er det nok til at komme i gang? 


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. oktober 2016 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. oktober 2016 af mathon

      stofmængdeforhold:
                                              Al:NH_4ClO_4=1:1
      masseforhold:               
                                              26{,}982:SUM\left ( \{1,4,1,4\}\cdot \{14.007,1.008,35.453,15.999\} \right )
                                            


Svar #4
08. oktober 2016 af nichole12 (Slettet)

Jeg har nu beregnet molarmassen og derefter stofmængden - har fået n(Al) = 37,0624 mol. Hvad kan jeg gøre herefter? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. oktober 2016 af Skaljeglavedinelektier

Brug mathons svar #3. 

Hvis du ikke forstår det, så skal du bare løse:

37,0624mol=\frac{m}{117,49g/mol}


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. oktober 2016 af mathon

Antal g ammoniumperchlorat ækvivalerende 1000 g aluminium:

                           m_{NH_4ClO_4}=\frac{1000\;g }{26{,}982\; g}\cdot \left (117{,}488 \; g \right )=4.354{,}31\; g


Svar #7
08. oktober 2016 af nichole12 (Slettet)

Jeg har ud af den beregning fået massen til at være m = 4354,46 gram. Vil det så sige, at der skal bruges 4354,46g ammoniumperchlorat for hvert kg ammonium?


Svar #8
08. oktober 2016 af nichole12 (Slettet)

Mathon - har jeg beregnet forkert? 


Brugbart svar (0)

Svar #9
08. oktober 2016 af Skaljeglavedinelektier

Ja din konklusion er rigtig. Der er sandsynligvis blot tale om en afrundings"fejl" et sted. Sandsynligvis ved en afrundet værdi af stofmængden eller en af molarmasserne. 


Svar #10
08. oktober 2016 af nichole12 (Slettet)

Mange tak for hjælpen! I appreciate.


Brugbart svar (0)

Svar #11
08. oktober 2016 af Skaljeglavedinelektier

Bare for at være sikker på, at der ikke er tale om en tastefejl, så er dette ikke helt korrekt: "ammoniumperchlorat for hvert kg ammonium". Der er tale om aluminium. 


Skriv et svar til: Stofkemi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.