Matematik

Planprojektion af andenordenspolynomium

08. oktober 2016 af Yipikaye - Niveau: Universitet/Videregående

Hvordan vil planprojekteringen af følgende andenordenspolynomium -2,5x2+40x+1, med et konstant rumvidde på 3 dvs. z = 3, egentligt se ud beskrevet ud fra vektorkomposanterne P(x,y) og Qx,y).

Det er altså ikke en graf som jeg er interesseret men derimod P(x,y) og Q(x,y).

Derudover så har jeg et tillægsspørgsmål som lyder kan man isolere x hos et andenordenspolynomie på en sådan måde at x udtrykkes ved varaiablen y i stedet for at y indgår som en konstant i løsningen på andengradsligningen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. oktober 2016 af jantand

Svar  til andet spørgsmål.

Er det ikke det samme som at finde den inverse funktion. Det tror jeg det er.

Det kn du ikke finde. Den iverse funktion til  y= ax^2+bx+c  

Fordi der til hvert y findes to x er.

Du kan kun gøre det hvis du sætter begrænsning på x. F.ex     x>0

Kender du metoden:  completing the square. Ellers kan du finde den. Det er måden at gøre det.


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. oktober 2016 af jantand

Jeg ved ikke om det er korrekt.

Men jeg forestiller mig at Poynomiet ligger i planen der er  z= 3  Altså et x,y  plan igennem z=3.

Alle de vektorer der er i dette plan kan skrives som

V= a(x1,y1,z1)+b(x2,y2,z3)

V= dP(x,y) +eQ(x,y) +(0,0,3)= dP(x, ax^2+bx+c) +eG(x, ax^2+bx+c) +(0,0,3)  Gælder for alle d og e da vektor addition er lineær funktion


Skriv et svar til: Planprojektion af andenordenspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.