Matematik

Diiferentialregning

08. oktober 2016 af ElNino198 (Slettet) - Niveau: B-niveau

En funktion er givet ved ??(??)=??^3−3/?? , x>0. 

Gør rede for at funktion er voksende

Forstår ikke helt hvordan man gør rede for funktionen er voksende???


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. oktober 2016 af Jegvedingenting

Man kan ikke læse din funktion for spørgsmålstegnene... 


Svar #2
09. oktober 2016 af ElNino198 (Slettet)

Her er den ??(??)=??^3−3/?? , x>0.


Svar #3
09. oktober 2016 af ElNino198 (Slettet)

f(x)=x^3-3/x, x>0


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. oktober 2016 af sjls

Prøv at finde den afledede funktion f'(x) og kig på funktionsværdierne. Er de både positive og negative (så tangentens hældning både kan være positiv, negativ eller 0), eller er de kun hhv. negative eller positive?
Hvis funktionsværdierne kun er enten negative eller positive fortæller det jo, at tangentens hældning gennem hele funktionen f(x) er enten positiv eller negativ (dvs. funktionen er enten voksende eller aftagende).

Svar #5
09. oktober 2016 af ElNino198 (Slettet)

Hvad fortæller x>0 os i funktionen?


Skriv et svar til: Diiferentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.