Matematik

Ligninger

09. oktober 2016 af JurgensenGladsaxeG (Slettet) - Niveau: A-niveau

God eftermiddag.

Er der en venlig person som kan hjælpe her?
Jeg er fuldkommen lost, og forttår det ikke.
Mange tak for din tid.

1) (4x + 3)2 - (x + 7)2 = (8x - 7)2 - (7x - 3)2

2) (8x - 9)(3x - 4) - (5x - 6)2 = (4 + x)(3 - x) - 9


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. oktober 2016 af mathon

1) menes der

            \left (4x+3 \right )\cdot 2-\left (x+7 \right )\cdot 2=\left (8x-7 \right )\cdot 2-\left ( 7x-3 \right )\cdot 2
eller
            \left (4x+3 \right )^ 2-\left (x+7 \right )^ 2=\left (8x-7 \right )^2-\left ( 7x-3 \right )^ 2\; \; ?


Svar #2
09. oktober 2016 af JurgensenGladsaxeG (Slettet)

i anden... Beklager.. :) ^2 


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. oktober 2016 af mathon

           \left (4x+3 \right )^ 2-\left (x+7 \right )^ 2=\left (8x-7 \right )^2-\left ( 7x-3 \right )^ 2

            \left (16x^2+24x+9 \right )-\left (x^2+14x+49 \right )=\left (64x^2-112x+49 \right )-\left ( 49x^2-42x+9 \right )


Svar #4
09. oktober 2016 af JurgensenGladsaxeG (Slettet)

Er ligningen så løst? Elller er der flere tilføjelser..
Unskyld hvis det er et dumt spørgsmål, forstår bare ikke rigtigt emnet... 


Brugbart svar (1)

Svar #5
09. oktober 2016 af mathon

Hæv parenteserne, reducer og beregn x.


Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.