Matematik

HJÆLP SØGESSSSSS

09. oktober 2016 af Rikkebrorup (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Indledende renteregning:

a)  En kapital på 300 000 kr investeres og giver en forrentning på 5,5%. per år. Hvad vokser

kapitalen til på et år? Hvad vil kapitalen være vokset til efter tre og ti år?

b)  En kapital er på et år vokset fra 80 000 kr. til 87 500 kr. Hvor stor var tilvæksten i % ? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. oktober 2016 af PeterValberg

a) brug:

K_n=K_0\cdot(1+r)^n

hvor r er den procentvise årlige tilvækst skrevet som decimal tal
n er antal år, K0 er startbeløbet og Kn er beløbet efter n år

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. oktober 2016 af PeterValberg

b)

\frac{87500-80000}{80000}\cdot 100\%

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: HJÆLP SØGESSSSSS

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.