Matematik

Enhedscirklen

09. oktober 2016 af Mirandola (Slettet) - Niveau: A-niveau

Gør rede for, at punktet p1((0,5),(3^0,5/2)) ligger på enhedscirklen. Bestemt retningsvinkel for p1, der ligger imellem 0 og 360 grader. Angiv samtlige retningsvinkler for p1.

der er en anden tråd med samme spg. jeg vil gerne vide hvordan opgave skal løses uden hjælpemidler nemlig :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. oktober 2016 af mathon

              0{,}5^2+\left (\frac{3^{0{,}5}}{2} \right )^2=1


Svar #2
09. oktober 2016 af Mirandola (Slettet)

kan du forklare? forstår intet af det der. kan du sige hvad fremgangsmetoden er til opgaven?


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. oktober 2016 af mathon

        \cos(x)=0{,}5        \sin(x)=\tfrac{\sqrt{3}}{2}

         x=\left\{\begin{matrix} \frac{\pi }{3}+p\cdot 2\pi \\ \frac{5\pi }{3}+p\cdot 2\pi \end{matrix}\right.                p\in \mathbb{Z}


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. oktober 2016 af mathon

Enhedscirklens
ligning er:
                               x^2+y^2=1


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. oktober 2016 af mathon

vinkelmål degree:

        \cos(V)=0{,}5        \sin(V)=\tfrac{\sqrt{3}}{2}

         V=\left\{\begin{matrix} 60^{\circ}+p\cdot 360^{\circ} \\ 300^{\circ}+p\cdot 360^{\circ} \end{matrix}\right.                p\in \mathbb{Z}


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. oktober 2016 af mathon

Enhedscirklens
ligning er:
                               x^2+y^2=1

Det undersøges, om P1((0,5),(3^0,5/2)) ligger på enhedscirklen.
indsættelse giver:
                                 0{,}5^2+\left (\tfrac{3^{0{,}5}}{2} \right )^2=1

Konklusion:  ?
 


Svar #7
09. oktober 2016 af Mirandola (Slettet)

skal man kunne løse det i hovedet?


Brugbart svar (0)

Svar #8
09. oktober 2016 af mathon

                                \left ( \frac{1}{2} \right )^2+\left (\frac{\sqrt{3}}{2} \right )^2=\frac{1}{4}+\frac{3}{4}=\frac{4}{4}=1


Skriv et svar til: Enhedscirklen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.