Matematik

Ligning for en tangent

10. oktober 2016 af XXKA (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey alle :) 

Jeg er i gang med en matematik aflevering og er gået i stå med en opgave. Håber nogle er jer kan hjælpe... Opgaven lyder således;

Bestem en ligning for en tangent til funktion  punktet (9,f(9))


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. oktober 2016 af jantand

Der findes en formel for det. Den står i din bog.

Sæt dine værdier ind i formlen, så har du resultatet.

Når du har det udtryk du skriver, har du også den funktion det drejer sig om. Så er det bare at sætte ind.


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. oktober 2016 af mathon

Basisstof:
              tangentligning i (x_o,f(x_o))\! :
                                                             y=f{\, }'(x_o)\cdot (x-x_o)+f(x_o)        

specifikt:
              tangentligning i (9,f(9))\! :
                                                             y=f{\, }'(9)\cdot (x-9)+f(9)

                                                             y=f{\, }'(9)x+\left (f(9)-f{\, }'(9)\cdot 9 \right )


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. oktober 2016 af jantand

Hvis du ikke har en formalsamling , må du anskaffe en.

Har du set de links , der er i højre side på denne side.

Du tog mig 1 minut at finde:[y = f(x_0) + f'(x_0)\cdot (x-x_0)]


Skriv et svar til: Ligning for en tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.