Matematik

math

11. oktober 2016 af Gyldendal1 (Slettet) - Niveau: A-niveau

håber nogen der kan hjælpe mig med følgende opgave:

Bestem sin°arcsin(-0,2), uden brug af lommeregner og argumentere for resultatet.

tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. oktober 2016 af peter lind

 -0,2 


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. oktober 2016 af AMelev

(sin º arcsin)(-0.2) = sin(arcsin(-0.2)).

sin og aecsin er hinandens inverse.


Svar #3
12. oktober 2016 af Gyldendal1 (Slettet)

jeg har siddet med de her også, men kan bare ikke komme videre:  arcsin°sin(pi/7), arcsin°sin(9/pi) og cos°arcsin(2/2).


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. oktober 2016 af AMelev

sin og arcsin er stadig hinandens inverse og ophæver hinanden.

I den sidste: Står der 2/2? 2/2 = 1 og arcsin(1) = π/2 (jf. enhedscirklen)

Hvis der står noget andet (...) kan du udnytte, at (cos(x))2 = 1 - (sin(x))2. Sæt x = arcsin(...)


Svar #5
12. oktober 2016 af Gyldendal1 (Slettet)

men hvordan vil du svare sådan en opgave helt præcist.

kan man evt. skrive:

 sin og arcsin er stadig hinandens inverse og ophæver hinanden  °arcsin(2/2).

så er der tilbage (2/2) hvilket svarer til 1? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. oktober 2016 af AMelev

Du kan skrive i starten:

sin og arcsin er hinandens inverse, så de ophæver hinanden, dvs.
.....
......
..... (hvor mange af den type, du nu har.
 

Den sidste er anderledes. Der skal du bestemme arcsin(1) og så finde cos til resultatet - brug enhedscirklen.


Svar #7
13. oktober 2016 af Gyldendal1 (Slettet)

nogen der kan forklare mig den sidste, da jeg ikke helt forstår den?


Brugbart svar (0)

Svar #8
13. oktober 2016 af AMelev

Tegn enhedscirklen og afsæt det punkt, der har 2.koordinat 1.
Hvilken vinkel t svarer det til? arcsin (1) er denne vinkel.
Aflæs så cos(t) - så har du alt i alt aflæst cos(arcsin(1)).


Svar #9
13. oktober 2016 af Gyldendal1 (Slettet)

sorry har givet nogle forkerte data, den sidste er cos°arcsin (√2/2)


Brugbart svar (0)

Svar #10
13. oktober 2016 af AMelev

Ok.  Så skal du over den, jeg skrev her

#4

(cos(x))2 = 1 - (sin(x))2. Sæt x = arcsin(√2/2)

 x = arcsin(√2/2) betyder jo, at sin(x) = √2/2.
Indsæt det i ligningen, reducer og løs den mht. cos(x).

Bem.  Egentlig har kvadrat-ligninger jo to løsninger (±), men x = arcsin(...) er defineret som den vinkel, der ligger i [-π/2,-π/2], så cos(x) ≥ 0.


Skriv et svar til: math

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.