Kemi

Ligevægt

12. oktober 2016 af Sneharusha (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nogle som kan hjælpe med denne opgave. Det er primært opg 4 jeg har problemer med.

Skærmbillede 2016-10-12 kl. 09.27.11.png



 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. oktober 2016 af Skaljeglavedinelektier

3) -ΔGΘ = R · T ·ln(K)

4) Brug ligevægtsbrøken. Du ved, at du vil miste noget af reaktanterne, idet de reagerer med hinanden og danner produktet. Det, reaktanterne mister, er, hvad du får af produktet. Kald dette for x. Du kan bestemme x, da du også kender ligevægtskonstanten, hvorefter du kan beregne koncentrationerne ved ligevægt. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. oktober 2016 af mathon

Da volumen er 1,00 L er koncentrationstal og moltal identiske.

                      \frac {(2x)^2}{(1+x)(1-x)}=150\; \; \; \; 0<x<1

                                                     H_2       I_2       HI
Ligevægtskoncentrationer:          1-x      1-x        2x


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. oktober 2016 af mathon

korrektion for tastefejl:

Da volumen er 1,00 L er koncentrationstal og moltal identiske.

                      \frac {(2x)^2}{(1-x)(1-x)}=150\; \; \; \; 0<x<1

                                                     H_2       I_2       HI
Ligevægtskoncentrationer:          1-x      1-x        2x


Svar #4
13. oktober 2016 af Sneharusha (Slettet)

Mathon, kan du hjælpe mig med 2 (a). Når man tilsætter HI vil reaktionsbrøk blive større end ligevægtsbrøken, så Y>K, hvilket betyder reaktionen går mod venstre. Er dette sandt? 


Svar #5
13. oktober 2016 af Sneharusha (Slettet)

Mathon, når jeg løser

\frac {(2x)^2}{(1-x)(1-x)}=150\; \; \; \; 0<x<1

får jeg toløsninger hvilken skal jeg vælge?


Svar #6
13. oktober 2016 af Sneharusha (Slettet)

Jeg tænker skal det ikke også udtrykkes således:

\frac {(x)^2}{(1-x)(1-x)}=150\; \; \; \; 0<x<1

Istedet for dette:

\frac {(2x)^2}{(1-x)(1-x)}=150\; \; \; \; 0<x<1


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. oktober 2016 af mathon

Da volumen er 1,00 L er koncentrationstal og moltal identiske.

                      \frac {(2x)^2}{(1-x)(1-x)}=150\; \; \; \; 0<x<1

                                   x=0{,}859624

                                                            H_2                     I_2                   HI
Ligevægtskoncentrationer:           0,140376 M      0,140376 M      1,71925 M


Svar #8
14. oktober 2016 af Sneharusha (Slettet)

Mange tusinde tak!


Skriv et svar til: Ligevægt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.