Matematik

Hjælp til indeks

12. oktober 2016 af Larsdk4 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle sammen, har problemer med at løse opgaven, med andre ord forstår ikke lige hvordan jeg skal løse den.

Vedhæftet fil: Screenshot_1.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
12. oktober 2016 af Capion1

Indeks og pris er proportionale.

Find x af lignngen

\frac{100}{2125000}=\frac{76,5}{x}                   vink:  gang over kors.


Svar #2
12. oktober 2016 af Larsdk4 (Slettet)

Har allerede fundet ud af det, ,men håber du kan hjælpe mig med disse opgaver

Vedhæftet fil:Screenshot_2.png

Brugbart svar (0)

Svar #3
12. oktober 2016 af Mikkeldkdk

Brug dette som en hjælp. Så er jeg sikker på at du kan løse dine opgaver


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. oktober 2016 af Capion1

Indeks og pris er proportionale.

b)  100%·(120,4 - 105)/105
c)   Kald indeks2000 for x            Løs   100%·(100 - x)/x = 6,1% 
d)  111,9/100  = 120,4/x                 


Svar #5
12. oktober 2016 af Larsdk4 (Slettet)

c)   Kald indeks2000 for x            Løs   100%·(100 - x)/x = 6,1% 
d)  111,9/100  = 120,4/x

Forstår ikke disse to måder 


Brugbart svar (1)

Svar #6
12. oktober 2016 af Capion1

# 5
Kald dét, som der spørges om, for x. Så har man svaret i den ubekendte.
Benyt så, at pris og indeks "følges ad" som værende proportionale.
indeksa forholder sig til prisa ligesom indeksb forholder sig til prisb


Svar #7
12. oktober 2016 af Larsdk4 (Slettet)

Kan du vise mig det som eksempel: Er ikke god til matematik


Brugbart svar (0)

Svar #8
12. oktober 2016 af Capion1

En vare til indeks 100 koster 600 kr
Samme vare vil nogle år senere til indeks 200 koste 1200 kr.


Svar #9
12. oktober 2016 af Larsdk4 (Slettet)

Undskyld, men forstår stadig ikke hvordan opgave c og d skal løses 


Skriv et svar til: Hjælp til indeks

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.