Matematik

TRIG

12. oktober 2016 af lokpæø (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, er der nogle, som kan forklare mig dette. Vil det ikke blot sige at man kan spejle en vinkel fra 2. kvadrant til 1. kvadrant? 

Skærmbillede 2016-10-12 kl. 19.50.15.png


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. oktober 2016 af mette48 (Slettet)

jo det er det


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. oktober 2016 af StoreNord

Nej. Tegningen er en forklaring på hvorfor sætningerne gælder.

De sætninger er gode at have.

Og du ved jo sikkert godt at cosinus aflæses på x-aksen (lige langt ude til hver side)

og at sinus af de 2 vinkler aflæses på y-aksen.


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. oktober 2016 af AMelev

Du ved ikke på forhånd, at du bare kan spejle (men det viser sig, at du bare kan). 

Vinklen måles fra punktet E(1,0). Man placeret tallinjen med 0 i E og "vikler så tallinjen rundt på enhedscirklen". 
Hvis du skal finde π - t, går du π rundt og t tilbage, så er du gået π - t rundt, som angivet på tegningen. Hvis du kigger på de to retvinklede trekanter med katete på 1.aksen har de begge vinklen t ved Origo. Dermed er de ensvinklede. Desuden har de begge hypotenusen 1, så de to trekanter er kongruente. 
De lodrette kateter er ens og bestemt ved sin(...) og de vandrette er ens og bestemt ved cos, men cos(π - t) er negativ. 


Svar #4
13. oktober 2016 af lokpæø (Slettet)

Vil det så sige, at sin(π)=sin(π-π) pga. sin(t)=sin(π-t)


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. oktober 2016 af AMelev

Ja, men det et ikke lige derfor. Retningspunktet for π er (-1,0) og for π-π = 0 er det E(1,0), så da 2.koordinaterne til begge punkter er 0, gælder at sin(π)=sin(π-π) = sin(0) = 0.


Skriv et svar til: TRIG

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.