Matematik

Ligninger

12. oktober 2016 af JurgensenGladsaxeG (Slettet) - Niveau: B-niveau

Godaften! 
Jeg sidder virkeligt fast i denne opgave, og håbede på at der var en der kunne hjælpe mig.. 
Løs ligningen: (4x + 3)^2 - (x + 7)^2 = (8x - 7)^2 - (7x - 3)^2

Tusinde tak på forhånd.. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. oktober 2016 af hesch (Slettet)

Kvadrer parenteserne.

Adder de fremkomne led ( flyt over på venstre side af lighedstegnet ).  Højre side = 0.

Så får du en ligning:

ax2 + bx + c = 0


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. oktober 2016 af asdfadas1 (Slettet)

x = 1. Gang parenteserne ind i hinanden og løs ligningen derfra. Du kan også beregne den som en andengradsligning. Find diskriminanten (d = b^2-4*a*c) og løs den herfra x = (-b+-kvadratrod af d)/2*a


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. oktober 2016 af StoreNord

Kvadratet på en 2-ledet størrelse er:    1. led i anden + andet led i anden og det dobbelte produkt.

-(7x - 3)^2 = -(49x2 + 49 - 42x)       Det var bare et eksempel.


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. oktober 2016 af mette48 (Slettet)

(4x + 3)^2 - (x + 7)^2 = (8x - 7)^2 - (7x - 3)^2        (a+b)(a-b)=a2-b2

[(4x + 3)+(x + 7)]*[(4x + 3)- (x + 7)] =[(8x - 7)+(7x - 3)][ (8x - 7)-(7x - 3)

[5x+10]   *            (3x-4)    =                (15x -10)  *         (x -4)

15x2-20x+30x-40               =                 15x2-60x-10x+40

10x-40=-70x+40

80x=80

x=1

   (a+b)(a-b)=a2-b2


Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.