Matematik

Ligning for tangent

13. oktober 2016 af Sidselerblank (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har denne opgave, som jeg virkelig slet ikke kan forstå.

En funktion f er givet ved:

f(x) = 4x2 - 2x + 8

Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(1, f(1))


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. oktober 2016 af PeterValberg

Se video nr. 6 og 7 på denne videoliste [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. oktober 2016 af mathon

Tangenten i (1,f(1)) har hældningskoefficienten

                f{\, }'(1)

Tangenten er en ret linje for hvilken du kender hældning og et fast punkt,
hvorfor den har ligningen

                y-f(1)=f{\, }'(1)\cdot (x-1)    som kan reduceres til formen y=ax+b

                y=f{\, }'(1)x+\left ( f(1)-f{\, }'(1) \right )

du behøver altså
beregning af
                             f(1) og f{\, }'(1).
                             


Svar #3
13. oktober 2016 af Sidselerblank (Slettet)

Kan det passe at ligningen er:

y = 6x - 4


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. oktober 2016 af mathon

    Nej
                               y=6x+\left (10-6 \right )

                               y=6x+4


Skriv et svar til: Ligning for tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.