Matematik

Udledning af andengradsligning

13. oktober 2016 af JohannesDeigaard - Niveau: C-niveau

Hejsa! jeg sidder og arbejder lidt på en opgave i en aflevering, men jeg er gået lidt i stå ved denne opgave. 

Opgaven lyder: 

" i en have findes en kvadratisk græsplæne. Du forlænger siderne med 4 meter, herved bliver arealet 2,5 gange så stort. Bestem sidelængden i det oprindelige kvadrat.

Spotter hurtigt at det kunne være noget med en andengrads ligning og gøre men har lidt et problem med at udlede den. Har tænkt lidt på (x+4)^2 =2,5x^2 

Nogle idéer? Tak på forhånd. 

Mvh johannes 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. oktober 2016 af PeterValberg

Det må være rigtigt tænkt :-)
- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
13. oktober 2016 af JohannesDeigaard

Kunne det være:

(x+4)^2 =2,5x^2

x+4=2,5x

-1,5x=-4

1,5x=4

x=8/3  =  2.6666  


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. oktober 2016 af AMelev

Nej, du skal tage √ af hele højresiden også 2.5 - du tager kun af x2. Husk også, at der er 2 muligheder for y2 = c2, nemlig y = ±c, så der kan være en løsning mere.
Hvis du retter det, kan du godt komme i mål med den metode.

Alternativ:
Du skriver selv, at det er en andengradsligning, så det er måske smartere at bruge den gængse metode til løsning af 2.gradsligninger.
- Brug kvadratsætning på venstre side
- Skaf 0 på højre side
- Anvend løsningsformlen a\cdot x^2+b\cdot x+c\Leftrightarrow x=\frac{-b\pm \sqrt{b^2-4a\cdot c}}{2a}


Svar #4
13. oktober 2016 af JohannesDeigaard

Tusind tak for hjælpen! Er kommet frem til den rigtige løsning! Tak :)


Skriv et svar til: Udledning af andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.