Matematik

bestem b og c - andengradspolynomium

13. oktober 2016 af richhomieC (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Jeg sidder og struggler lidt med, hvad jeg tror er, en relativ simpelt opgave.

Opgaven lyder:

En funktion f er givet ved

f(x)=bx+c-x^2

Grafen for f er en parabel med ekstremumspunkt i P(\frac{3}{2},\frac{17}{4})

Bestem konstanterne b og c.

Jeg ved, at jeg skal anvende, at f(\frac{3}{2})=\frac{17}{4} og at f'(\frac{3}{2})= 0, og jeg derved så får to ligninger, med to ubekendte, men jeg kan simpelthen ikke finde ud af det..

Håber i kan hjælpe.

Mvh


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. oktober 2016 af Capion1

Differentiér f og indsæt x = 3/2  heri. Så får du allerede b.


Svar #2
13. oktober 2016 af richhomieC (Slettet)

Der gik et lys op for mig, men tusind tak for dit svar.

Det der gymnasie-pensum ligger så langt tilbage, at der lige skulle en smøg og en gåtur til.

God aften.


Skriv et svar til: bestem b og c - andengradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.