Matematik

Differentation

14. oktober 2016 af CamillaKMortesen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej 

Jeg har nogle problemer med at differentiere 1/14(2x+5)^7+c, og jeg vil derfor høre, om der er nogen, der kan hjælpe med dette :)

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. oktober 2016 af PeterValberg

Skal lige forstå det ret, er det?

f(x)=\tfrac{1}{14}\cdot(2x+5)^7+c

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. oktober 2016 af PeterValberg

Hvis det er, så benyt reglerne:

\left(f(x)+g(x) \right )'=f'(x)+g'(x)

\left(f(g(x)) \right )'=f'(g(x))\cdot g'(x)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. oktober 2016 af seba3339 (Slettet)

Du skal benytte reglerne 

[\left(f(x)+g(x) \right )'=f'(x)+g'(x)]

[\left(f(g(x)) \right )'=f'(g(x))\cdot g'(x)]

Hilsen

Sebastian Riis


Brugbart svar (1)

Svar #4
14. oktober 2016 af AMelev

(2x +5)7 er sammensat af (...)7 og 2x + 7, så du skal bruge "kædereglen" til den 

#2

\left(f(g(x)) \right )'=f'(g(x))\cdot g'(x)

                Ydre funktion differentieret gange indre funktion differentieret


Svar #5
17. oktober 2016 af CamillaKMortesen (Slettet)

Ja det er rigtig forstået pvm

Tak for hjælpen


Skriv et svar til: Differentation

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.