Matematik

Eksponential og logaritmefunktioner! HJÆLP!!

14. oktober 2016 af sandrai - Niveau: B-niveau

Strålingen fra noget radioaktivt affald aftager med 40% om året. 
Når strålingen er faldet til under 0,1% af den oprindelige, kan man overføre affaldet til en anden lagerplads.

Hvor mange år varer det?

kan se på andre opgaver at der vil gå 13,5 år, men hvordan finder man lige ud af det? kunne godt tænke mig lidt mere forklaring i hvert step, det må gerne skæres lidt ud i pap :-D 

MANGE TAK på forhånd 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. oktober 2016 af peter lind

Der gælder I = I0*(1-0,4)t Der spørges om hvornår der kun er 0,1% = 0,001 tilbage altså når I = I0/1000


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. oktober 2016 af mathon

                    A(x)=A_0\cdot 0{,}60^{\, x}             når x er antal år efter den målte aktivitet A_0.

                     0{,}1\cdot A_0=A_0\cdot 0{,}60^{\, x}

                     0{,}1= 0{,}60^{\, x}

                     \log\left (0{,}1 \right )=\log\left ( 0{,}60 \right )\cdot x

                     x=\frac{\log\left (0{,}1 \right )}{\log\left ( 0{,}60 \right )}\approx 4{,}5


Svar #3
14. oktober 2016 af sandrai

er stadig ikke helt med? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. oktober 2016 af peter lind

hvad er problemet ?


Svar #5
14. oktober 2016 af sandrai

forstår ikke rigig hvordan alle tallende kommer ind i regnestykket og hvordan man finder ud af at regne det ud? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. oktober 2016 af peter lind

Tænk på kapitalformle. K = K0(1+r)n Hvor n her er tiden i år.  Her er r = -0,4 ifølge opgaven


Skriv et svar til: Eksponential og logaritmefunktioner! HJÆLP!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.