Kemi

Syre/base

14. oktober 2016 af Jenskristiann (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvis man har 0.2 M NH3 og 0.2 M NH4Cl.

Hvordan blander man så 2 L puffer med pH = 8,9?

Altså hvor mange L skal man bruge bruge af NH3 henholdsvis NH4CL?
Jeg leder selvfølgelig efter en metode og ikke blot svaret.. jeg har lidt svært ved at finde ud af det.

Tak på forhånd :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. oktober 2016 af jantand

https://www.youtube.com/watch?v=lsHq5aqz4uQ    Alt findes på nettet.


Brugbart svar (1)

Svar #2
15. oktober 2016 af mathon

Du har:
                     \frac{n_{NH_3}}{n_{N{H_4}^+}}=10^{\, pH-pK_s}=10^{\, 8{,}9-9{,}25}=0{,}446684

hvoraf:
                    \frac{V_{NH_3}\cdot c_{NH_3}}{V_{N{H_4}^+}\cdot c_{N{H_4}^+} }=0{,}446684

                    \frac{V_{NH_3}\cdot (0{,}2\; M)}{V_{N{H_4}^+}\cdot (0{,}2\; M) }=0{,}446684

                    \frac{V_{NH_3}}{V_{N{H_4}^+} }=\frac{0{,}446684}{1}

                     \frac{V_{NH_3}}{V_{N{H_4}^+}+V_{NH_3} }=\frac{0{,}446684}{1+0{,}446684}

                     \frac{V_{NH_3}}{(2\; L) }=\frac{0{,}446684}{1{,}446684}

                     V_{NH_3}=\left (\frac{0{,}446684}{1{,}446684} \right )\cdot (2\; L)

                     V_{N{H_4}^+}= (2\; L)-V_{NH_3}

                    

                    

                    


Svar #3
18. oktober 2016 af Jenskristiann (Slettet)

#2
Tak for at have givet dig tid til at forklare det så grundigt trin for trin. Men den løsning du er kommet med, er ikke et af svarmulighederne. 
Svarmulighederne kan ses vedhæftet her.

Vedhæftet fil:Studieportalen.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #4
19. oktober 2016 af mathon

Beregningen afhænger helt af, hvilken værdi, der anvendes for pK_s({N\! H_4}^+)

Tilbageregning viser, at der forudsættes:
                                                                       pK_s({N\! H_4}^+)=9{,}29946\approx 9{,}30
hvor mit opslag gav
                                   pK_s({N\! H_4}^+)=9{,}25


Brugbart svar (1)

Svar #5
19. oktober 2016 af mathon

Du har så:
                     \frac{n_{NH_3}}{n_{N{H_4}^+}}=10^{\, pH-pK_s}=10^{\, 8{,}9-9{,}30}=0{,}398107

hvoraf:
                    \frac{V_{NH_3}\cdot c_{NH_3}}{V_{N{H_4}^+}\cdot c_{N{H_4}^+} }=0{,}398107

                    \frac{V_{NH_3}\cdot (0{,}2\; M)}{V_{N{H_4}^+}\cdot (0{,}2\; M) }=0{,}398107

                    \frac{V_{NH_3}}{V_{N{H_4}^+} }=\frac{0{,}398107}{1}

                     \frac{V_{NH_3}}{V_{N{H_4}^+}+V_{NH_3} }=\frac{0{,}398107}{1+0{,}398107}

                     \frac{V_{NH_3}}{(2\; L) }=\frac{0{,}398107}{1{,}398107}

                     V_{NH_3}=\left (\frac{0{,}398107}{1{,}398107} \right )\cdot (2\; L)=0{,}57\; L

                     V_{N{H_4}^+}= (2\; L)-\left ( 0{,}57\; L \right )=1{,}43\; L


Svar #6
19. oktober 2016 af Jenskristiann (Slettet)

#4 
Mange tak, jeg forstår det nu :-)


Skriv et svar til: Syre/base

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.