Matematik

regneforskrift

15. oktober 2016 af Mm98 - Niveau: A-niveau

Lad g være funktionen bestemt ved? g(x)=cos(x^2+3)

bestem en regneforskrift for g.

Hvordan finder man en regneforskrift?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. oktober 2016 af StoreNord

http://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-a/trigonometri/additionsformlerne


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. oktober 2016 af Capion1

Det  e r  regneforskriften for g
Du skal vel så finde regneforskriften for g ' ?


Svar #3
15. oktober 2016 af Mm98

ja, regneforskrift for g'

- undskyld det var en tastefejl.


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. oktober 2016 af Capion1

Det er en sammensat funktion af
f (x) = cos x
og
h (x) = x2 + 3
Den differentieres
g '(x) = f '(h (x))·h '(x)

Mange af de regler du efterspørger, vil du finde i en formelsamling eller i lærebogen.

 


Svar #5
15. oktober 2016 af Mm98

bliver det så til

-sin(x)-x^2+3


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. oktober 2016 af StoreNord

Nej

#4 har ret. Den afledede er:     (Den ydre differentieret af den indre)  * (den indre differentieret).

-sin(x2+3) * 2x


Brugbart svar (0)

Svar #7
17. oktober 2016 af AMelev

En lidt anden måde at udtrykke reglen på: 

Se først på, hvad der gøres ved x, og kald resultatet y 
Se så på, hvad der gøres ved resultatet y, og kald dette resultat z: 
Differentier y mht. x og z mht. y, gang dem sammen og sæt endelig x-udtrykket ind for y. 

Vedhæftet fil:Kædereglen.JPG

Skriv et svar til: regneforskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.