Matematik

Indtastning af ligning

16. oktober 2016 af hejmedjer1z (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har lige lidt problemer med at indse hvilken en metode der er den rigtige:

x+\left(-1\right)\cdot \:y+\left(-1^2\right)\cdot \:z=\left(-1^3\right) \leftrightarrow x-y-z=-1

Eller:
x+\left(-1\right)\cdot y+\left(-1\right)^2\cdot z=-1^3\:\leftrightarrow \:x-y+z=-1

Hvor ligningen lyder:

x+a\cdot y+a^2\cdot z=a^3


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. oktober 2016 af peter lind

Du indsætter formodentlig a = -1 i den sidste ligning. Er det tilfælde er begge forkert. Dette giver nemlig

a+(-1)*y + (-1)2*z = (-1)3

Her gælder

(-1)*y = -y

(-1)2 = 1

(-1)3 = -1


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. oktober 2016 af mette48 (Slettet)

Hvordan ser opgaven ud?


Skriv et svar til: Indtastning af ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.