Matematik

Bevis for Annuitetsopsparing!!!

18. oktober 2016 af Rezwan963 - Niveau: B-niveau

Nogen, der kan give mig et trinvist bevis for Annuitetsopsparing? Har hørt og læst flere forklaringer, men forstår dem ikke.

Ville være rigtig dejligt!

På forhånd, tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. oktober 2016 af mathon

Forarbejde:

     summen af kvotientrækken 

                                S_n=1+q+q^2+q^3+_{.........}+q^{n-2}+q^{n-1}\; \; \; \; \; \; q\neq1

     summen af kvotientrækken multipliceret med q

                                S_n\cdot q=q+q^2+q^3+q^4+_{.........}+q^{n-1}+q^{n}

hvoraf differensen:
                                S_n\cdot q-S_n=(q-1)S_n=q^n-1

dvs
                                S_n=\frac{q^n-1}{q-1}


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. oktober 2016 af mathon

for 
     summen af kvotientrækken 

                                S_n=a+aq+aq^2+aq^3+_{.........}+aq^{n-2}+aq^{n-1}\; \; \; \; \; \; q\neq1
har man
                                S_n=a\cdot \frac{q^n-1}{q-1}


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. oktober 2016 af mathon

er specifikt
                     q=1+r      a=y   og   S_n=A_n

har man
                               A_n=y\cdot \frac{(1+r)^n-1}{r}      som er opsparingsformlen.


Skriv et svar til: Bevis for Annuitetsopsparing!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.