Matematik

Ligningsløsning

18. oktober 2016 af forever21 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle på studieportalen.

Jeg sidder med en ligning som jeg ikke kan få til at stemme. Ligningen ser således ud:

0,27x + 8,11 = 1,08(x-2) - 1,96x

Jeg har løst den således uden at vide om det er rigtigt gjort (altså ganget ind i parentesen og flyttet rundt så jeg får x på den ene side og rene tal på den anden side:

0,27x + 8,11 = 1,08x - 2,16 - 1,96x

0,27x + 8,11 + 2,16 = 1,08x - 1,96x

8,11 + 2,16 = 1,08x - 1,96x - 0,27x

10,27 = 1,15x

Hvis det er rigtigt isoleret og udregnet, hvordan får jeg så de 1,15x lavet om til 1x? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. oktober 2016 af StoreNord

Dividèr begge ligningens sider med      1,15


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. oktober 2016 af StoreNord

Jeg tror bare, det skal være minus.


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. oktober 2016 af mathon

0,27x + 8,11 = 1,08x - 2,16 - 1,96x

0,27x + 8,11 + 2,16 = 1,08x - 1,96x

8,11 + 2,16 = 1,08x - 1,96x - 0,27x

10,27 = -1,15x

x=\tfrac{10{,}27}{-1{,}15}\approx -8{,}93043


Svar #4
18. oktober 2016 af forever21 (Slettet)

Er det virkelig bare så enkelt? Det var da irriterende ;-)
- og ja, selvfølgelig er det minus

Tusind tak for hjælpen, nu forstår jeg meget bedre!

Skriv et svar til: Ligningsløsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.