Kemi

Diprot syre

19. oktober 2016 af Phoenix4 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej hvordan skal jeg løse spørgsmål 2) og 3) :

1) Vi ønsker at fremstille 400,0 ml ren 0,01000M opløsning af asparagin. Hvor mange mg
asparagin skal der afvejes til dette

2) Hvor mange ml 0,1000M HCl skal der tilsættes for at omdanne opløsningen til en ren
opløsning af en diprot syre?

3) Hvad bliver denne opløsnings molære koncentration i mM?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. oktober 2016 af mathon

MV= 133,1 g/mol; bruttoformel: C4H7NO4; pKs1= 1,88; pKs2= 3,65 (Sidegruppen); pKs3= 9,60; pHI= 2,8


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. oktober 2016 af mathon

2)

 400,0 mL 0,01000 M ren asparaginsyre indeholder 4 mmol divalent, middelstærk syre.

Antal mL 0,1000M HCl skal der tilsættes for at omdanne opløsningen til en ren
opløsning af en diprot syre:
                                                V_{HCl}\cdot \left ( 0{,}01000\; \tfrac{mmol}{mL} \right )=2\cdot \left ( 4\; mmol \right )=8\; mmol

                                                V_{HCl}=\frac{8\; mmol}{0{,}1000\; \tfrac{mmol}{mL}}=80\; mL


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. oktober 2016 af mathon

3)
      Opløsningsens molaritet:
                                                   c(asparaginsyre)=\frac{4\; mmol}{480\; mL}=0{,}00833\; \tfrac{mmol}{mL}=0{,}00833 \; M


Svar #4
19. oktober 2016 af Phoenix4 (Slettet)

Jeg forstår ikke hvordan jeg skal bruge bjerrumdiagramet. Og facit i opgave 2)= 40 mL og 3) 9,091 mM så jeg forstår ikke helt.

Tak igen 


Svar #5
19. oktober 2016 af Phoenix4 (Slettet)

hvad betyder divalent?


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. oktober 2016 af mathon

      divalent =  diprot


Skriv et svar til: Diprot syre

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.