Matematik

ligning

19. oktober 2016 af mimmi123 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, jeg er gået i stå i denne opgave, er der nogle der vil hjælpe med at løse denne ligning?

1 3 ?? · (10 − 4) = 18 − 15 − 3?? + 2

Påforhånd tak! :D 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. oktober 2016 af mette48 (Slettet)

Hvad betyder ?? og hvor er x-erne?


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. oktober 2016 af jantand

13??*6= 5-3??

13??*6-3?? =5


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. oktober 2016 af AMelev

Hvis det er mere overskueligt for dig, kan du bare erstatte ?? med x.

Du skal først reducere på begge sider og derefter samle de "rene" tal på den ene side og leddene med den ubekendte på den anden side (som i #2).
NB! Der er en smutter i 2. linje

#2

13??*6+3?? =5

Så skal du reducere og endelig isolere den ubekendte ved at dividere med tallet, der er ganget på.


Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.