Matematik

Ligning

22. oktober 2016 af Summerella (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej!

Er der én, der kan hjælpe mig med at løse vedhæftet ligning. 

Tak på forhånd :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. oktober 2016 af AMelev

Sæt x4 uden for i den midsterste parentes. Så har du et produkt af 4 faktorer.
Brug 0-reglen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. oktober 2016 af mette48 (Slettet)

(x2+1)(3x5-7x4)ex=0

nulregelen giver 3 lignineger

x2+1=0

3x5-7x4=0

ex=0

x2+1=0  ⇒ x2=-1 ingen løsning da kvadratet altid er positivt

3x5-7x4=0 del med x4     læg 7 til o.s.v.

ex=0    ingen løsning


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. oktober 2016 af AMelev

#2

3x5-7x4=0 del med x4    Dur ikke, hvis x4 = 0!


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.