Matematik

Procent regning

26. oktober 2016 af maria12hansen (Slettet) - Niveau: 10. klasse

En kasket koster 240 kroner.

Nu forøges prisen med 30%

Hvor meget koster kasketten derefter? 

Kan ikke huske hvordan man regner det ud, nogen der vil hjælpe? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2016 af 123434 (Slettet)

Din kasket koster 240 kroner

Den bliver 30% dyrere

Du beregner 30% af 240 kroner og lægger dette beløb oven i prisen på kasketten

1% af 240 er 2,4

30% af 240, er derfor 30*2,4=72

240+72=312

Kasketten kommer til at koste 312 kroner


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. oktober 2016 af meitner

En anden måde kunne også være: K x ( 1 + r%)

240 x ( 1 + 30%) = 312 kr. 


Skriv et svar til: Procent regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.