Kemi
koncentration
28. oktober 2016 af
SSunshine (Slettet)
-
Niveau: A-niveau
Hej, jeg har brug for hjælp til denne opg. (vedhæftet)
Vedhæftet fil: Skærmbillede 2016-10-28 kl. 17.30.47.png
Svar #1
31. oktober 2016 af Heptan

Jeg går ud fra at der skulle have stået H2S (aq).
cS = 0,1 M
Bestem [S2-]pH=9 / [S2-]pH=0,4
Opstil ligevægtsudtryk for pH = 9
![K_{a1}=\frac{[HS^-]_1}{[H_2S]_1}[H^+]_1](https://media.studieportalen.dk/images/equations/kFtJlo1C5dDg1s-aGjar0Q==.gif)
![K_{a2}=\frac{[S^{2-}]_1}{[HS^-]_1}[H^+]_1](https://media.studieportalen.dk/images/equations/9V9u-AoharpiA2rWXjdmaA==.gif)
Man kan med god tilnærmelse antage at cS = [HS-]1
Opstil ligevægtsudtryk for pH = 0,4
![K_{a1}=\frac{[HS^-]_2}{[H_2S]_2}[H^+]_2](https://media.studieportalen.dk/images/equations/7cVyZaV3A1PFC3qOzk9MNg==.gif)
![K_{a2}=\frac{[S^{2-}]_2}{[HS^-]_2}[H^+]_2](https://media.studieportalen.dk/images/equations/shpkO-QU9dnKSSpFEZDpwg==.gif)
Man kan med god tilnærmelse antage at cS = [H2S]2
Løser man ligningerne får man
![\frac{[S^{2-}]_1}{[S^{2-}]_2}=\frac{[H^+]_2^2}{[H^+]_1K_{a1}}\approx 10^{15}](https://media.studieportalen.dk/images/equations/fo80rB5hIlh3W_AjXf61EQ==.gif)
Skriv et svar til: koncentration
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
