Matematik

Hjælp til ensvinklede trekanter

29. oktober 2016 af annahansen2 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg skal finde siderne AB og DF i de to ensvinklede trekanter, men  er mine nedenstående mellemregninger rigtige?

K=\frac{12}{6,5}

AB=1,8*5

DF=\frac{1,8}{5}

På forhånd tak. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. oktober 2016 af StoreNord

Nej, Den K må være forkert.


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. oktober 2016 af jantand

AB   er hypotenusen i den retvinklede trekant, så den kan du let finde.

Så har du de tre sider i den ene trekant , så kan du let finde siderne i den anden, da de er ensvinklede.

Sæt målene ind på tegningen , så kan du se det.


Svar #3
29. oktober 2016 af annahansen2 (Slettet)

Men kan det virkelig passe at siden AB giver 169?

AB=12^{2}+5^{2} = 169


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. oktober 2016 af jantand

Ja det kan det. For du glemte at tage kvadratroden.


Svar #5
29. oktober 2016 af annahansen2 (Slettet)

Det forstår jeg ikke, hvad skal jeg tage kvadratroden af, fro at få længden af siden AB?


Brugbart svar (1)

Svar #6
29. oktober 2016 af jantand

Det er nemlig rigtigt . Kvadratroden af 169 er 13 . Så har du siden.  Prøv at sammenligne den side med den samme side i den anden trekant.


Svar #7
29. oktober 2016 af annahansen2 (Slettet)

Er der nogle, der kan forklare mig, hvorfor min forstørrelsesfaktor er forkert, altså hvilken formel skal jeg bruge for at finde K?


Svar #8
29. oktober 2016 af annahansen2 (Slettet)

#6 Tak, det giver mere mening.


Brugbart svar (1)

Svar #9
29. oktober 2016 af StoreNord

Du har beregnet K udfra en katete og en hypotenuse. K skal beregnes udfra to ensliggende "stykker".


Brugbart svar (0)

Svar #10
29. oktober 2016 af jantand

Den side der er 13 og den tilsvarende side i den anden trekant er 6,5. Den er halv så stor. Det samme gælder for de andre sider.  I den store trekant er alle sider dobbelt så store som i den lille.


Svar #11
29. oktober 2016 af annahansen2 (Slettet)

#10 Tak 


Brugbart svar (1)

Svar #12
29. oktober 2016 af StoreNord

Din AB skal være:         AB=\sqrt{12^{^{2}}+5^{2}}=\sqrt{169}=13


Svar #13
29. oktober 2016 af annahansen2 (Slettet)

k=\frac{13}{6,5} = 2

DF=\frac{13}{2}=6,5

Er mine beregninger rigtige?


Brugbart svar (1)

Svar #14
29. oktober 2016 af jantand

Ja . Den ene trekant er dobbelt så stor som den anden


Brugbart svar (0)

Svar #15
29. oktober 2016 af StoreNord

Det èr nu godt nok DE, der er 6,5.      :)


Skriv et svar til: Hjælp til ensvinklede trekanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.