Matematik

Ligning (Kort ligning)

29. oktober 2016 af JurgensenGladsaxeG (Slettet) - Niveau: B-niveau

God aften! 
Jeg sidder fast i denne opgave, hvor man skal løse denne simple ligning. 
Jeg er nåede til at finde en fællesnævner, og mangler resten.

Er der en der kan forklare?

1/3 + 1/4 + 1/x  = 1

Min løsning so far

1/12 + 1/12 + 1/12... 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. oktober 2016 af Skaljeglavedinelektier

Det er ikke helt korrekt. 

1/3 + 1/4 + 1/x  = 1

1/3 + 1/4 skal være 4/12 + 3/12 - tilsammen fås der 7/12.

Vi har:

7/12 +1/x = 1 

Vi får de to led på venstre side sammen ved at gøre brug af fællesnævneren 12x:

\frac{7x-12}{12x}=1

Kan du selv resten? Hvis ikke så kan jeg hjælpe dig i morgen. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. oktober 2016 af Capion1

Jeg ville
1/x = 1/1 - 1/3 - 1/4
1/x = 12/12 - 4/12 - 3/12
1/x = ? 
x/1 = ?
x = ?


Skriv et svar til: Ligning (Kort ligning)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.