Matematik

Bestem førstekoordinaten til røringspunktet for t

30. oktober 2016 af Matthiesen1997 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgaven lyder således:

En funktion f er givet ved

f(x) = -x+ 3x+ x + 4

Grafen for f har netop én tangent t med hældningskoefficient 4.

a) Bestem førstekoordinanten til røringspunktet for t.

Har har allerede fundet frem til f'(x) --> f'(x) = -3x2+6x+1 men er ikke klar over hvad jeg nu skal gøre.


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. oktober 2016 af jantand

Hældningskoefficienten er lig med f ´(x)  så hvis du sætter den lig med 4 så har  du løsningen. hvis der kun er en løsning for polynomiet er der kun et x for hvilket det gælder.

Så har førstekoordinaten til punktet


Svar #2
30. oktober 2016 af Matthiesen1997 (Slettet)

Jeg kan ikke rigtig se hvordan jeg har svaret så :/


Svar #3
30. oktober 2016 af Matthiesen1997 (Slettet)

Kan du prøve at uddybe det lidt mere?


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. oktober 2016 af StoreNord

f'(x)=      -3x2+6x+1 =4         <=>         x=?


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. oktober 2016 af AMelev

Tangenthældning i (x0,f(xO) er f '(x0) = 4 ⇔ .... ⇔ x0 = ..., (løs ligningen)

Altså er 1.koordinaten til røringspunktet for den tangent, der har hældningkoefficienten 4, x0 =  ....


Skriv et svar til: Bestem førstekoordinaten til røringspunktet for t

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.