Kemi

Puffersystemer

30. oktober 2016 af hejmeddigvenner (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle, 

Jeg har brug for hjælp til denne her: 

Man laver en pufferopløsning ved at opløse 1,75 g CH3COOH og 5,82g CH3COONa*3H2O i 100mL vand.

a) beregn opløsningens pH

Jeg har opskrevet reaktionskemaet samt udregnet n for begge, således at jeg er klar til at indsætte værdierne i pufferligningen. Problemet er dog, at det ikke er i overensstemmelse med facit. 

Jeg har gjort flg: 

n(CH3COOH)= m/M = 1,75/60,05 = 0,0291
n(CH3COOH 3H2O)= m/M = 5,82/111,05 = 0,0524

Indsat i pufferligning: 

pH = pKs + log(0,0524/0,0291) = 5,01

Facit skulle gerne være 4,93. 

En som kan hjælpe?  


Svar #1
30. oktober 2016 af hejmeddigvenner (Slettet)

Ingen som kan hjælpe?

Brugbart svar (0)

Svar #2
30. oktober 2016 af OliverGlue (Slettet)

http://www.webqc.org/molecular-weight-of-CH3COONa*3H2O.html

Svar #3
30. oktober 2016 af hejmeddigvenner (Slettet)

Jeg hr ændret molarmassen, men facit stemmer endnu ikke overens :-)

Svar #4
31. oktober 2016 af hejmeddigvenner (Slettet)

Andre som evt kan hjælpe

Brugbart svar (0)

Svar #5
31. oktober 2016 af mathon

              n_b=\frac{\left ( 5{,}82\; g \right )}{136{,}727\; \tfrac{g}{mol}}=0{,}042567\; mol

              n_s=\frac{\left ( 1{,}75\; g \right )}{60{,}052\; \tfrac{g}{mol}}=0{,}029141\; mol

pH=4{,}76+\log\left ( \frac{0{,}042567}{0{,}02914} \right )=4{,}92456


Skriv et svar til: Puffersystemer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.