Matematik

ligninger og kvadratsætning

30. oktober 2016 af ML9000 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Har problemer med disse sidste stykker til min matematik aflevering til iaften.. 

Nogle der kan hjælp? :)

Vedhæftet fil: Matematik.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. oktober 2016 af AMelev

a) sæt på fælles brøkstreg

b) træk 2x og 3 fra på begge sider og divider derefter med antal x'er

c) sæt på fælles brøkstreg og gang derefter med fællesnævneren på begge sider. Derefter samler du x'erne på den ene side og tallene på den anden side og  derefter med antal x'er

d ) slå kvadratsætningerne op og brug dem


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. oktober 2016 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Kvadratsætningerne:

(a + b)2 = a2 + b2 + 2ab

(a - b)2 = a2 + b2 - 2ab

a2 - b2 = (a + b)(a - b)

 

a)

(5x - 3)2 = (5x)2 + 32 - 3*5x = 25x2 - 15x + 9

Prøv lige selv med den anden.


Svar #3
30. oktober 2016 af ML9000 (Slettet)

okay, fik a til -5/21 men tælleren kan da ikke være i minus?

c når jeg til (x+9)/6=(x-5)/6 ... hvordan samler jeg x'erne på den ene side


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. oktober 2016 af AMelev

Jo tælleren må gerne være negativ, det betyder bare, at hele brøken her er negativ. Du kan også skrive \frac{-5}{21}=-\frac{5}{21}.

Husk HELE tælleren skal ganges med 3, så det bliver 3x+9.
Nu ganger du bare med 6 på begge sider, så du slipper af med nævneren


Svar #5
30. oktober 2016 af ML9000 (Slettet)

GalVidenskabsmand

har du ikke glemt 2 tallet i kvardtrodsætningen ?

(a−b)^2=a^2+b^2−2ab   


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. oktober 2016 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Jo, det er rigtigt.


Svar #7
30. oktober 2016 af ML9000 (Slettet)

hvordan lægger man de fundet tal sammen

(4c+2m)^2 = 4c^2+2m^2+2*4c*2m = ?


Brugbart svar (0)

Svar #8
30. oktober 2016 af AMelev

Det gør man ikke - det er jo forskellige "frugter" - men i 2·4c·2m kan du samle tallene.


Svar #9
30. oktober 2016 af ML9000 (Slettet)

til 8cm ?


Brugbart svar (0)

Svar #10
30. oktober 2016 af GalVidenskabsmand (Slettet)

(4c + 2m)2 =

(4c)2 + (2m)2 + 2*(4c)*(2m) =

16c2 + 4m2 + 16cm


Skriv et svar til: ligninger og kvadratsætning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.