Matematik

Cylinderbeholder

31. oktober 2016 af EnDelAfDanmarksHåb (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har fået en opgave hvor jeg skal bestemme en ny væskehøjde i en cylinder. Jeg har fået en cylinderbeholder der har målene:

Diameter = 0,5 m
Længde = 1,8 m

Der er væske i beholderen som måler, ved vandret position:
Målte væskehøjde = 10 cm

Jeg ved ikke hvordan jeg udregner, hvor højt op væsken kommer, når jeg fylder 75 L i.

Opgaven er vedhæftet som fil (se bort fra opgave a)


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2016 af mathon

         grundfladeareal
                                        A=\frac{\pi }{4}\cdot d^ {\, 2}=\frac{\pi }{4}\cdot\left ( 5\, dm \right )^ {\, 2}=19{,}635\; dm^2

                                         \Delta h=\frac{\Delta V}{19{,}635\; dm^2}

Væskehøjde efter påfyldning af 75 L.

                                         h_2=h_1+\Delta h

                                         h_2=(1\; dm)+\Delta h


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. oktober 2016 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. oktober 2016 af peter lind

På den højre tegning. Rumfanget er det blå areal*længden, så det gælder om at finde det blå areal udtrykt ved h.

Se på den trekant, der dannes af en linje fra centrum til det blå areals rand, Linjen fra dette punkt indtil aksen samt den lodrette akse.  Det er en retvinklet trekant med hypotenusen r = d/2, og den ene katete r-h.

Find arealet af denne trekant samt vinklen øverst oppe.

Du kan bruge dette til at finde aralet af det keglesnit, der dækker den blå flade + arealet af to gange arealet fundet ovenfor.


Skriv et svar til: Cylinderbeholder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.