Kemi

Opløselighed

31. oktober 2016 af Anonyminized (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

En opgave lyder:

Der dannes hvidt bundfald, når man til en mættet PbCl2-opløsning tilsætter samme volumen 1M NaCl. Hvad dannes der og hvorfor?

Jeg går ud fra, at man skal opskrive reaktionsbrøken, men dette kræver vel, at man kender reaktionsligningen. Hvilke ioner danner PbCl2 i opløsning? Er det Pb2+-ioner og Cl--ioner?


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2016 af mathon

                         I en mættet PbCl_2 - opløsning
er
                                          \left [Pb^{2+} \right ]\cdot\left [ Cl \right ]^2=\; 1{,}7\cdot 10^{-5}\;M^3  
mættede molariteter              s       \cdot   (2s)^2 =1{,}7\cdot 10^{-5}\;M^3

                                                      4s^3=1{,}7\cdot 10^{-5}\; M^3

                                                      s=\left (\frac{1{,}7\cdot 10^{-5}\; M^3}{4} \right )^{\frac{1}{3}}=0{,}016198\; M

hvoraf
                                        \left [ Pb^{2+} \right ]=s=0{,}016198\; M

                                        \left [ Cl^{-} \right ]=2s=0{,}032396\; M


Skriv et svar til: Opløselighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.