Matematik

Funktionsopgave.

01. november 2016 af m1995 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Opgave 1.1 

givet funktion: 

f(x,y) = 3x3 + y2 - 9x+4y

  

 a) Find funktionens stationære punkter. 

b) Klassificer de stationære punkter og find funktionsværdien i punkterne   

Håver der er en venlig sjæl der har forstand på dette. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. november 2016 af mathon

           f(x,y)=3x^3+y^2-9x+4y

           \frac{\partial f}{\partial x}=f_x=9x^2-9

           \frac{\partial f}{\partial y}=f_y=2y+4

stationære punkter
kræver
                                    f_x=f_y=0

hvoraf
                         9x^2-9=0

                         x^2-1=0

                         x=\mp 1

.

                         2y+4=0

                         y+2=0

                         y=-2

dvs
                         P_1(-1,-2)  og  P_2(1,-2)


Brugbart svar (1)

Svar #2
01. november 2016 af mathon

          \frac{\partial^{\, 2} f}{\partial x^2}=f_{xx}=18x

           \frac{\partial^{\, 2} f}{\partial y^2}=f_{yy}=2


Brugbart svar (1)

Svar #3
01. november 2016 af mathon

           \frac{\partial \frac{\partial f}{\partial x}}{\partial y}=f_{xy}=0


Brugbart svar (1)

Svar #4
01. november 2016 af mathon

          f_{xx}(-1,-2)=18\cdot (-1)=-18

          f_{yy}(-1,-2)=2

          f_{xx}(1,-2)=18\cdot 1=18

          f_{yy}(1,-2)=2


Svar #5
03. november 2016 af m1995 (Slettet)

Tak for svaret, hvad er det nu det tegn hedder du benytter dig af, (det der ligner et omvendt 6-tal)


Skriv et svar til: Funktionsopgave.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.