Matematik

Procent

01. november 2016 af Nero3 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har et spørgsmål der lyder følgende: 

I 2010 var resultatet før skat 3699 ( tkr) 

i 2011 var resultatet før skat 2266 ( tkr) 

Dermed er forskellen/tabet på 1433 ( tkr.) 

Hvis jeg skal lave det tal om til procent (1433) er det så bare 14,33% ? ( 1433/100=14,3%) 

Dermed er des fald på 1,43 mio kr der svare til 14,3% ?? 


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. november 2016 af mathon

For den procentiske ændring p
har man
                         1+p\cdot 10^{-2}=\frac{2266}{3699}=0{,}612598            

                         p\cdot 10^{-2}=-0{,}387402

                         p=-38{,}7402  

                         


Skriv et svar til: Procent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.