Matematik

Eksponenielfunktioner

01. november 2016 af Anonyminized (Slettet) - Niveau: B-niveau

Heeej, hvordan regner jeg en eksponenielfunktion ud uden hjælpemidler??


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2016 af Skaljeglavedinelektier

Det handler om, hvilken en der er tale om. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. november 2016 af mathon

Hvis både \frac{y_2}{y_1} og x_2-x_1 er hele, kan du beregne uden hjælpemidler.
     


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. november 2016 af PeterValberg

Hvis det handler om at bestemme en forskrift ud fra to kendte punkter,
så skulle du næsten se video nr. 3 på denne videoliste [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
02. november 2016 af Anonyminized (Slettet)

Punkterne hedder (-2,2/9) og (3,54)

Jeg ved ikke, hvordan man regner den? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. november 2016 af mathon

                                   y=ba^x     
med to fixpunkter:

                                   \frac{y_2}{y_1}=a^{x_2-x_1}

                                   \frac{54}{\frac{2}{9}}=a^{3-(-2)}

                                   27\cdot 9=a^5

                                   3^3\cdot3^2=a^5

                                   3^5=a^5

                                   3=a

dvs
                                   y=b\cdot 3^x   gennem (3,54)

                                   54=b\cdot 3^3

                                   2\cdot 3^3=b\cdot 3^3

                                   2=b

konklusion:
                                   y=2\cdot 3^x

                    


Skriv et svar til: Eksponenielfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.