Kemi

Mængdeberegninger fortabt

02. november 2016 af Jickjack (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hejsa alle.. 
Jeg er ret så pinlig over, at jeg ikke kan finde løsningen til spørgsmålet, og har brug for hjælp..
Jeg har vedhæftet en del opgave, hvori jeg er nød til at lave mængdeberegninger.
Jeg har M_trichlor til 232,409 g/mol men kan ikke regne mig frem til hvor meget der skal bruges af trichlor til at danne 120g HClO.

Vedhæftet fil: mængdeberegninger.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. november 2016 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. november 2016 af mathon

4 måneder i badesæsonen \approx 122\; d\o gn.

sæsonforbrug:
                               \left (122\; d\o gn \right )\cdot \left ( 120\; \tfrac{g}{d\o gn} \right )=14640\; g
ækvivalent med:
                               n_{HClO}=\frac{14640\; g}{52{,}46\; \tfrac{g}{mol}}=279{,}07\; mol
stofmængdereaktionsforhold:
                                                    ZCl_3:HClO=1:3=\tfrac{1}{3}:1

nødvendigt antal mol ZCl_3\! \! :
                                                    n_{ZCl_3}=\tfrac{1}{3}\cdot n_{HClO}=\tfrac{1}{3}\cdot \left ( 279{,}07\; mol \right )=93{,}02\; mol

antal sæsontabletter:
                                                    N=\frac{\left (93{,}02\; mol \right )\cdot \left ( 232{,}409\; \tfrac{g}{mol} \right )}{200\; \tfrac{g}{stk}}=108\; stk


Skriv et svar til: Mængdeberegninger fortabt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.