Kemi

Mængdeberegning

02. november 2016 af kathrine1111 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogen der kan hjælpe med spørgsmål 1) har vedhæftet det.. :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. november 2016 af FransiscoMertens (Slettet)

Du ved du har: 1 g = 10-3 kg og koncentrationen af benzen er: 

(7,6 · 10-7 mmol) / (jord) = (7,6 · 10-7 mmol) / (10-3 kgjord) = 7,6 · 10-4 mmol/kgjord

Mængdeberegningsformel: m = M · n

78,11 mg/mmol · det tal du fik oppe over..

så får du det i den hed du gerne vil have det :).


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. november 2016 af FransiscoMertens (Slettet)

Med andre ord får du et tal 78.11 mg/mmol det skal du gange med det tal du fik ovenover 7,6 ...


Svar #3
02. november 2016 af kathrine1111 (Slettet)

hvor har du de 7,6* 10^-7 fra? :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. november 2016 af Skaljeglavedinelektier

Jeg tror også, der er gået noget galt i udregningerne ved #1. 

· Bestem stofmængden af benzen i pentanfasen ved brug af formlen c = n/V. Omregn mmol til mol (det er oftest lettere). 

· Bestem massen af benzen ved brug af formlen n=m/M. Omregn fra gram til milligram. 

· Denne masse (i mg) befinder sig i 0,05 kg jord. Divider massen af benzen med de 0,05 kg jord.  

Svaret er ca. 0,594 mg/kg jord. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. november 2016 af FransiscoMertens (Slettet)

C(benzen) = (7,6 · 10-4 mmol/kgjord) · 78,11 mg/mmol = 5,9 · 10-2 mg/kgjord
Det er jo det samme :)?


Svar #6
02. november 2016 af kathrine1111 (Slettet)

men hvor kommer det her fra 7,6* 10^-7? :) 


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. november 2016 af Skaljeglavedinelektier

Så beklager jeg. 


Svar #8
05. november 2016 af kathrine1111 (Slettet)

Nogen, der kan hjælpe 


Brugbart svar (0)

Svar #9
05. november 2016 af Skaljeglavedinelektier

#4 giver dig det rigtige svar. 

#1 gør også. 


Brugbart svar (0)

Svar #10
05. november 2016 af Skaljeglavedinelektier

Har du problemer med at lave opgaven ud fra #4? 


Svar #11
05. november 2016 af kathrine1111 (Slettet)

der står 0,5 g og ikk kg, hvad gør man så? #4


Brugbart svar (0)

Svar #12
05. november 2016 af Skaljeglavedinelektier

Start med det første skridt her:

· Bestem stofmængden af benzen i pentanfasen ved brug af formlen c = n/V. Omregn mmol til mol (det er oftest lettere). 


Svar #13
05. november 2016 af kathrine1111 (Slettet)

det har jeg gjort 


Svar #14
05. november 2016 af kathrine1111 (Slettet)

jeg er nået til koncentrationen 


Brugbart svar (0)

Svar #15
05. november 2016 af Skaljeglavedinelektier

Kan du vise dine udregninger? 


Svar #16
05. november 2016 af kathrine1111 (Slettet)

jeg ved ikk lige hvordan jeg indsætter.. men der hvor jeg skal beregne koncentrationen, så er det jo denne formel man bruger .. c= n/V, n = har jeg fået til 0,03 g og volumen, hvad er det? er det de 0,05 kg? 


Brugbart svar (0)

Svar #17
05. november 2016 af Skaljeglavedinelektier

Går du i 3.g? 

Du skal som sagt ikke bestemme koncentrationen men stofmængden af benzen i pentanfasen til at starte med. 

n = c · V

Du får oplyst et volumen (i liter) og en koncentration (i mM). 


Svar #18
05. november 2016 af kathrine1111 (Slettet)

jamen, det har jeg gjort.. og jeg har også beregnet massen.. NU, mangler den sidste del.. hvad skal jeg der? efter jeg har beregnet massen


Brugbart svar (0)

Svar #19
05. november 2016 af Skaljeglavedinelektier

Så er det bare at gøre:

· Denne masse (i mg) befinder sig i 0,05 kg jord. Divider massen af benzen med de 0,05 kg jord.  


Svar #20
05. november 2016 af kathrine1111 (Slettet)

også vil jeg få koncentrationen af benzen i jordprøven?


Forrige 1 2 Næste

Der er 28 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.